Četvrtak, 22 Ožujak 2018 10:24

2. info radionica

Održan je II. Informativni seminar za podizanje razine osviještenosti za male i srednje poduzetnike – Suvremeni trendovi u e-poslovanju, u sklopu Projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II.“

Seminar je održan 28. ožujka 2014. godine, u Korenici, Trg Sv. Josipa 6, u prostoru Vijećnice Općine Plitvička jezera.

Svrha seminara je uključivanje poduzetnika u digitalno gospodarstvo te njihovo poticanje na korištenje elektroničkog poslovanja kojim se postiže konkurentnost i uspjeh na lokalnom i globalnom tržištu.

Na seminaru će se predstaviti suvremeni trendovi u elekroničkom poslovanju malim i srednjim poduzetnicima kroz usporedbu najnovijih događanja na tom području u Europskoj uniji i Hrvatskoj te prikaz elektroničkih servisa dostupnih hrvatskim poduzetnicima.

Više...
Četvrtak, 22 Ožujak 2018 09:58

1. info radionica

Održan je I. Informativni seminar za podizanje razine osviještenosti za male i srednje poduzetnike u sklopu Projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II.“
    Seminar je održan 28. veljače 2014.g.,  Budačka ul. 12, dvorana KIC-a, u Gospiću s početkom u 10 h.
    Cilj projekta je uključivanje poduzetnika u digitalno gospodarstvo te njihovo poticanje na korištenje elektroničkog poslovanja kojim se postiže konkurentnost i uspjeh na lokalnom i globalnom tržištu.
   
Teme Informativnog seminara:

-    Prezentacija projekta
-    Prednosti uvođenja e-poslovanja
-    Internet marketing i oglašavanje
-    e-trgovine, web prodaja
-    Integriranje e-poslovanja u poslovanje kompanije
-    Korištenje socijalnih mreža

 

                   Pozivamo Vas na I Informativni seminar za podizanje razine osviještenosti za male i srednje poduzetnike u sklopu Projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, faza II.“

 

                   Seminar će se održati 28. veljače 2014.g.,  Budačka ul. 12, dvorana KIC-a, u Gospiću s početkom u 10 h.

 

                   Cilj projekta je uključivanje poduzetnika u digitalno gospodarstvo te njihovo poticanje na korištenje elektroničkog poslovanja kojim se postiže konkurentnost i uspjeh na lokalnom i globalnom tržištu.

 

                  

Teme Informativnog seminara:

 

-          Prezentacija projekta

 

-          Prednosti uvođenja e-poslovanja

 

-          Internet marketing i oglašavanje

 

-          e-trgovine, web prodaja

 

-          Integriranje e-poslovanja u poslovanje kompanije

 

-          Korištenje socijalnih mreža

Više...
Četvrtak, 22 Ožujak 2018 09:48

O projektu

Projekt Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja, Faza II., financiran je sredstvima iz IPA Programa Europske unije-Program regionalne konkurentnosti i Vlade Republike Hrvatske. 

 

Vlada Republike Hrvatske prepoznala je važnost razvoja e-poslovanja kako bi se poboljšala kokurentnost hrvatskog gospodarstva. Sam projekt e-Hrvatska uključuje određene strategije za razvoj e-poslovanja.

 

Tvrtke koje ulažu u e-poslovanje imaju pristup novom tržištu, povećavaju prodaju i poboljšavaju svoje usluge krajnjim kupcima. Jedna od prednosti e-poslovanja jest da manje tvrtke mogu također biti konkurentne i na međunarodnom tržištu, bez značajnih povećanja troškova.

 

Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Razvoj e-poslovanja je glavni cilj Vlade Republike  Hrvatske, koji se ogleda i u cjelokupnoj strategiji e-Hrvatska.

 

U drugoj fazi projekta izabrano je također deset poduzetničkih potpornih institucija, s ciljem uspostave potporne mreže malim i srednjim poduzetnicima u razvijanju e-poslovanja diljem Hrvatske među kojima i Razvojna agencija Ličko-senjske županija- LIRA.

 

Glavni cilj projekta Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja je poboljšati konkurentnost hrvatskih subjekata malog gospodarstva putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja i elektroničkog trgovanja.

Elektroničko poslovanje (e-business) obuhvaća sve aktivnosti koje poduzimaju pravne ili fizičke osobe radi stvaranja i razmjene dobara ili usluga, koristeći pritom suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije.

 

Elektroničko trgovanje (e-commerce) označava korištenje Interneta i elektroničkog komuniciranja za marketing i prodaju proizvoda i usluga.

 

Nositelj Projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske. Razvoj e-poslovanja je ključni cilj Vlade Republike Hrvatske, što je i sadržano u cjelokupnoj strategiji e-Hrvatske.

 

Projektom će se ostvariti suradnja s ostalim insti tucijama te poslovnom zajednicom s ciljem razvoja vještina e-poslovanja i konkurentnosti hrvatskih subjekata malog gospodarstva.

 

Projekt se sastoji od dvije komponente, a odnosi se na poduzetničke potporne institucije kao  i subjekte malog gospodarstva.

 

Komponenta 1 – za poduzetničke potporne institucije -ima za cilj povećati kapacitet 10 poduzetničkih potpornih institucija smještenih na području Republike Hrvatske, a koje će biti korisnici ovog projekta.

 

Poduzetničkim potpornim institucijama će se pružiti podrška razvoju strategije razvitka informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) koja će im omogućiti unapređivanje znanja i vještina subjektima malog gospodarstva u korištenju ICT-a, e- poslovanja i e-trgovanja putem ponude kvalitetnih informacija, savjeta, edukacija i usavršavanja.

 

Komponenta 2 – za malo i srednje poduzetništvo - poduzetničke potporne institucije će u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, raditi na kampanji podizanja svijesti lokalnih subjekata malog gospodarstva o e-poslovanju i e-trgovanju, te im pružiti izravnu podršku u tom području.

Više...