Program INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014.-2020. – poziv na nacionalne info dane i svečano otvaranje područnih ureda Zajedničkog tajništva Programa

Petak, 07 Travanj 2017 13:31

Interreg Italija – Hrvatska je novi Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014-2020, vrijednosti 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura sredstava dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga čini jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje u Europi. Opći cilj Programa je povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi poziv za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura EU fonda koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama na programskom području koje obuhvaća 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina, za financiranje različitih projekata u skladu s Programskim smjernicama.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, organizira nacionalne info dane na području Republike Hrvatske koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga, tijekom slijedećih dana:

  • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11.00h u POU Ploče, Gračka 2, Ploče, dnevni red možete pogledati OVDJE.
  • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09:15h u IMPACT Centar, Put stanova bb, Zadar, dnevni red možete pogledati OVDJE.

Ovim vas putem pozivamo i na svečanost otvaranja područnog ureda Zadar Zajedničkog tajništva Programa od strane predstavnika MRRFEU-a, Stelle Arneri – Direktorice Agencije za Regionalni Razvoj Republike Hrvatske, Silvije Majer - Direktorice Upravljačkog tijela Programa, Stipe Zrilića - župana Zadarske županije, koja će se održati neposredno prije nacionalnog info dana 20. travnja 2017. u  Zadru, s početkom u 9:15h.

  • 21. travnja 2017. godine u Karlovcu, s početkom u 11h u JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, Karlovac, dnevni red možete pogledati OVDJE
Pregledano 54 puta

Pratite nas na Facebooku