Razvojni centar Ličko-senjske županije

Utorak, 03 Listopad 2017 14:11

Danas je u u Ličko-senjskoj županiji, dr. Franje Tuđmana 4, u Gospiću, održana početna konferencija projekta „Razvojni centar Ličko-senjske županije“.

28.kolovoza 2017. godine Ličko-senjska županija je s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Razvojni centar Ličko-senjske županije.

Nositelj projekta je Ličko-senjska županija, a partneri su Grad Gospić i Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA.

Suradnici na projektu su: Poduzetnički  inkubator BIOS d.o.o., Općina Plitvička Jezera, Općina Perušić, Općina Udbina, Općina Brinje, Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću te Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 

Glavni cilj projekta Razvojnog centra Ličko-senjske županije usmjeren je na stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima i ulagačima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda, s naglaskom na olakšavanje i stimuliranje poslovanja poduzetnika početnika i postojećih poduzetnika.

Ovaj će se cilj postići kroz tri rezultata: 

1.     Obnovljena zgrada za smještaj Razvojnog centra;

2.     Opremljen Razvojni centar;

3.     Uspostavljena GIS platforma za informiranje ulagača (poduzetnika koji hoće započeti poslovanje u Ličko-senjskoj županiji i onih koji žele uložiti u poduzeća u Ličko-senjskoj županiji).

Unutar Centra na neto površini od 1.701,85 m2 smjestit će se prostorije proizvodnog pogona za preradu voća i meda (za preradu voća sušenjem, za preradu voća u želirane proizvode (džemove, namaze), za punjenje i preradu meda te laboratorij za fizikalne analize s pratećim skladišnim prostorima i rashladnim komorama.

Za poduzetnike će na raspolaganju biti ukupno 30 funkcionalno-prostornih jedinica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.998.571,52 HRK, a bespovratna sredstva u iznosu od 18.608.890,41 HRK financiraju se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pregledano 292 puta

Pratite nas na Facebooku